Belastingadvies

Als je zakendoet krijg je te maken met belastingen. Periodieke aangiftes, zoals inkomstenbelasting en omzetbelasting. Maar ook incidentele aangiftes, zoals dividendbelasting. Als ondernemer wil je niet meer betalen dan nodig is – en zeker niet achteraf voor nare verrassingen komen te staan. RBZ maakt je wegwijs in de wereld van fiscaliteit.

Fiscaal advies

Bepaalde financiële thema’s vragen om fiscaal advies. Bij een fusie of overname, bijvoorbeeld. Of bij internationaal zakendoen. Hoe ziet de wet- en regelgeving er op dit moment uit? En welke administratieve, financiële en fiscale procedures houden zich schuil? Om bedrijfsbeslissingen fiscaal gunstig uit te laten pakken, leggen wij de situatie goed onder de loep. Voor vragen kun je altijd bij ons aankloppen.

Inkomstenbelasting

Belasting waarmee iedere Nederlander te maken krijgt. Relatief eenvoudig als particulier, maar voor ondernemers vrij ingewikkeld. Van welke aftrekposten kan ik gebruikmaken? Welke zakelijke kosten zijn wel en niet aftrekbaar van de winst? En hoe benut ik de werkkostenregeling in mijn voordeel? Met een fiscaal adviseur aan je zijde komt jouw blauwe envelop er zo gunstig mogelijk uit te zien.

Contact opnemen

Omzetbelasting (btw)

Eens per kwartaal doe je aangifte voor de omzetbelasting. Deze btw-aangifte moet niet alleen op tijd, maar ook nauwkeurig gebeuren. Leef je de wet- en regelgeving niet na, dan leidt dit tot naheffingen, navorderingen of zelfs boetes. Ervaring leert bovendien dat ondernemers hun fiscale mogelijkheden niet optimaal benutten. Extra reden om de btw op de juiste manier te verwerken en de controle over je fiscaliteit te herpakken.

Contact opnemen

Dividendbelasting

Keer je als bv of nv dividend uit aan aandeelhouders? Of ontvang je zelf dividend? Dan wordt daarover belasting geheven. De vennootschap die het dividend betaalt, doet hiervoor aangifte. Er gelden strakke deadlines voor het afdragen van de dividendbelasting. Ben je te laat met betalen, dan kun je een naheffingsaanslag of een boete krijgen van de Belastingdienst.

Contact opnemen
Marnick

Hulp nodig?

Hulp nodig bij belastingzaken? Onze belastingadviseurs staan voor je klaar. Of het nu gaat om de aangifte inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting of omzetbelasting, wij helpen je graag.

Neem contact op
Persoonlijk

Nuchter

Wij zijn accountants zonder driedelig pak. Want ondernemen gebeurt ook in spijkerbroek.

Innoverend

Betrokken

Een partner die met je meedenkt en nieuwsgierig is naar de mens achter de onderneming.

Transparant

Persoonlijk

Jouw vaste contactpersoon weet waar je staat en begrijpt welke koers je moet varen.

Professioneel

Deskundig

Niemand kent de spelregels van ondernemen zo goed als wij.

Nog Een

Transparant

Advies betekent bij ons eerlijk zijn naar elkaar – ook over eventuele knelpunten.

Nog Een

Daadkrachtig

Een adviseur met pit, die zich proactief opstelt. Op ons kun je bouwen.

5Stappen

Ga een stap
verder met het
5-stappenplan

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Habitasse quam lorem ultrices dictumst. Dui bibendum odio sit at molestie elit.