Bedrijfsadvies

Bedrijfsadvies kan van onschatbare waarde zijn. Voor het realiseren van plannen om uit te breiden. Voor het lanceren van een grootschalig project. Voor ondernemers die uit hun jasje zijn gegroeid. Hoe hangt de vlag er financieel bij? En hoe creëren we toekomstperspectief? RBZ staat je bij terwijl jouw onderneming groeit.

Begrotingen opstellen

Voordat je start met een project of langetermijnplan stel je een begroting op. Ruwweg bestaan hiervan vier typen: de projectbegroting, de exploitatiebegroting, de jaarbegroting en de meerjarenbegroting. Met een begroting maken wij een prognose: een nauwkeurige inschatting van de inkomsten en uitgaven. Niet alleen nuttig voor jezelf, maar ook om transparanter te kunnen zijn richting medewerkers en zakenpartners.

Van plan om te investeren? RBZ denkt met je mee. Vanwege steeds strenger wordende wet- en regelgeving willen banken zo min mogelijk risico lopen. Met een financieringsaanvraag laat je in detail zien wat je met het geleende geld gaat doen. Wij zorgen dat alles uitgebreid aan bod komt. Van jaarrekeningen en investeringsbegroting tot een overzicht van financiële verplichtingen en een prognose voor de aankomende jaren.

Financieringsaanvragen

Liquiditeitscheck en kwartaalcheck

Om te voldoen aan financiële verplichtingen heb je werkkapitaal nodig. Wil je echt relaxed ondernemen? Laat dan een liquiditeitscheck uitvoeren. We doen een scan en komen met verbetervoorstellen die direct geld in het laatje brengen. En met een tussentijdse beoordelingen van je cijfers krijg je als ondernemer nog meer grip op je geldzaken. De eerste kwartaalcheck is bij ons nog gratis ook!

Contact opnemen

Overname en herstructurering

Groeien gebeurt soms organisch en geleidelijk. De andere keer plotseling, bijvoorbeeld door een overname. In beide gevallen kan het noodzakelijk zijn om de bedrijfstructuur te herzien. Een situatie die voor heel wat hoop opschudding zorgt. Hoe spreid je dan de risico’s? En hoe houd je de structuur van het bedrijf in lijn met de toekomstplannen? Door te sparren met je bedrijfsadviseur blijf je op koers.

Contact opnemen

Financiële helpdesk

Kom je er even niet uit? Zoek je een sparringpartner voor juridische, fiscale of strategische thema’s? De drempel om advies te vragen moet zo laag mogelijk zijn, vinden wij. Even met ons 'klankborden', zodat je weet welke kant je op moet. Als je bij ons een abonnement afsluit, zit dat er gewoon bij in. All-inclusive, zonder onverwachte nota’s. Klinkt goed, toch?

Contact opnemen

We helpen onder andere bij:

Administratie
Loonadministratie
HR advies
Begrotingen
Belastingadvies
Persoonlijk

Nuchter

Wij zijn accountants zonder driedelig pak. Want ondernemen gebeurt ook in spijkerbroek.

Innoverend

Betrokken

Een partner die met je meedenkt en nieuwsgierig is naar de mens achter de onderneming.

Transparant

Persoonlijk

Jouw vaste contactpersoon weet waar je staat en begrijpt welke koers je moet varen.

Professioneel

Deskundig

Niemand kent de spelregels van ondernemen zo goed als wij.

Nog Een

Transparant

Advies betekent bij ons eerlijk zijn naar elkaar – ook over eventuele knelpunten.

Nog Een

Daadkrachtig

Een adviseur met pit, die zich proactief opstelt. Op ons kun je bouwen.

5Stappen

Ga een stap
verder met het
5-stappenplan

In 5 stappen maken wij jouw weg naar financiële onafhankelijkheid haalbaar en betaalbaar.

Henk3

Henk weet er alles van

Deze specialist helpt je graag verder.

Contact opnemen