Vorige keer stelde ik jou de vraag: Waar doe JIJ het allemaal voor?

Ik beloofde om terug te komen met 5 cruciale ondernemersvragen. Om te voorkomen dat je aan het einde van de rit teleurgesteld om je heen kijkt. Het is een heldere, stapsgewijze methode om als ondernemer een vaste koers te varen in een snel veranderende wereld. Een kader waar je jezelf en je onderneming aan kunt spiegelen en om belangrijke beslissingen op te baseren.

Ik hoor het je al denken. Het zoveelste theoretische model met invuloefeningen om vervolgens in de kast te leggen en nooit meer naar te kijken. Maar dat wil ik nu juist niet.

Het gaat mij er om dat je echt primair je eigen doelen gaat bepalen en op basis daarvan verdere beslissingen gaat nemen.

De vraag van deze maand is:

Wat is jouw roze wolk? Maak die eens concreet!

Jan is hier ondertussen mee aan de slag gegaan, zie onderstaande cartoon. En ook ik heb inmiddels met de eerste ondernemers concrete lange termijn doelen gesteld. We gebruiken ze bij onze jaarlijkse bespreking om te spiegelen en zo nodig bij te stellen. En onderweg, als er beslissingen genomen moeten worden, toetsen we ze aan dit doel.

De aanpak is simpel:

  • Stel je persoonlijke lange termijn doel en stel je daarbij vragen als: Hoe lang wil jij doorwerken? Hoe wil je leven als je stopt of minder gaat werken? Wat gebeurt er als je arbeidsongeschikt wordt? Schets in een paar zinnen de “roze wolk”;
  • Wat is een realistische termijn om je doel te realiseren?
  • Wat gebeurt er als je op je huidige manier doorgaat? Wanneer kom je dan bij punt 1 uit? Of kom je daar nooit aan…
  • Breng het verschil in kaart tussen je doel en je huidige koers;
  • Stel je zelf de vraag of je je doel moet bijstellen of actie moet ondernemen om het gat te dichten.

Moeilijker is het niet.

Ik hoop dat ik je voor nu flink aan het denken heb gezet 🙂 en dat je er veel aan gaat hebben. Volgende maand gaan we weer een stap verder!

Als je graag samen wilt sparren over je doelen, klik dan op onderstaande link, dan maken we een afspraak. De eerste is gratis.

Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak

Scroll naar boven