Je bent ondernemer, holt iedere dag hard door, weet dat je af en toe moet stilstaan om koers te bepalen. Maar ja, druk, druk, druk… En toch begint daar nu verandering in te komen. Tijd voor stap 3.

In stap 1 heb je nagedacht over wat JIJ wilt. Als ondernemer. Nu en op lange termijn.
 
In stap 2 heb je dit vertaald naar concrete doelen voor je onderneming.
 
In deze 3e stap beginnen we de puzzelstukjes op zijn plaats te leggen: we gaan een financieringsplan voor je onderneming maken.
 
En ja, ik hoor je al denken: banken, ze doen niets meer. De deur zit op slot.
 
Of dat zo is weet ik niet. Soms lijkt het zo. Maar er is de afgelopen jaren natuurlijk veel veranderd in het financieringslandschap. Dat is een feit en daar moet je als ondernemer nu eenmaal mee dealen.
 
Dus we vergeten even de bank en denk nu aan jouw onderneming.
 
Ondernemen doe je zelf. Dus ook met je eigen geld. Het rendement is dan ook voor jou. Daar werk je voor en daar verwezenlijk je je dromen mee. En dat pak je als volgt aan.


Stel een financieel plan op voor je onderneming:

  1. Stel een meerjarenbegroting op, bestaande uit een balans, winst- en verliesrekening en een liquiditeitsprognose waarin de investeringen zijn opgenomen die je verwacht te gaan doen;
  2. Bepaal op welke wijze je de onderneming gefinancierd wilt houden. Wat is een juiste mix tussen eigen geld en geld van de bank of andere financiers. En wil je met vaste leningen werken of ga je gericht nieuwe investeringen financieren;
  3. Bepaal aan de hand van dit plan wat je kunt verwachten aan winsten die je niet in de onderneming nodig hebt. Los je daarmee de bank en leningen helemaal af of ga je af en toe herfinancieren? Houd je daarmee een (gezonde) mix tussen vreemd en eigen geld?
  4. Maak beleid van het overbrengen van (overtollig) ondernemingsvermogen naar privé vermogen en wend dit aan om je persoonlijke doelen vorm te geven en te bereiken;
  5. Update deze cycli jaarlijks en kijk of je op koers ligt of bij moet stellen. 

 
En, als je toch al een dag gepland hebt om je doelen te formuleren, dan kun je dit financiële plan er direct in meenemen. Nu bij de start en straks jaarlijks updaten. 

Mijn aanbod blijft staan. Wil je nu al een gesprek om dit op te pakken, klik dan op onderstaande button en ik bel je terug om een afspraak te maken. De eerste afspraak is nog steeds helemaal gratis.

Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak

Scroll naar boven