Hans Holman is Assistent Accountant bij RBZ, hij verzorgt jaarrekeningen, fiscale aangiftes en verwerkt administraties van klanten. De digitalisering speelt met name in zijn vakgebied een cruciale rol.

Hoe ben je bij RBZ terecht gekomen en wat is nu je functie?
Ik heb gesolliciteerd op een vacature die open stond. Toeval was dat ik nét toen ik bezig was met mijn sollicitatie een Hyves berichtje kreeg (ja toen nog Hyves) van Linda Greving: of ik nog op zoek was naar een baan omdat er bij haar op kantoor (RBZ dus) een vacature vrij kwam. Ik vertelde haar dat ik net met de sollicitatie bezig was. Linda Greving en ik kennen elkaar nog van onze tijd bij Alfa Accountants. Ik ben toen uitgenodigd voor een gesprek en er was direct van beide kanten een klik. De rest is geschiedenis. Mijn functie bij RBZ is Assistent Accountant.

Voor welk type klanten werk je?
Ik werk voor een divers aan klanten uit het MKB. Van de wat kleinere eenmanszaken tot de grotere BV’s.

Wat is je specialiteit, waar ben je goed in?
Het digitaler worden van de administraties, het steeds meer online voeren van de administratie is een belangrijke verandering die we als kantoor op dit moment doormaken. Klanten vragen steeds meer van hun accountant en willen steeds vaker en sneller inzicht in hun cijfers. Een van mijn specialiteiten is dan ook om de administraties van klanten op een goede en efficiënte manier in te steken. Ik kan de klant op tijd voorzien van de informatie waar hij of zij dan weer op kan sturen. Belangrijk hierin is dat je je planning goed op orde hebt. Dit is ook een van mijn sterke punten. Verder ben ik vrij allround bij RBZ en verzorg ik ook tussentijdse rapportages, jaarrekeningen en fiscale aangiftes.

Hoe begin jij je werkdag? En hoe ziet die er verder uit?
Mijn werkdag begint altijd zo rond 8.30 met een kop koffie en het doorlopen van mijn mail. Daarna ga ik aan de slag met de administraties van mijn klanten. Zo tegen 17.15u gaan we dan weer huiswaarts waar mijn vriendin en 4 kinderen dan weer op mij wachten.

Waar mag je Hans altijd voor storen?
Als iets urgent is mag je me altijd storen en als je met een lekker broodje shoarma speciaal met veel knoflooksaus aan komt zetten zal ik je met open armen ontvangen. Wel van onze shoarmazaak in Leek.

Wie is je grote voorbeeld?
Ik heb niet echt een groot voorbeeld. Als ik iemand zou moeten aanwijzen waar ik onwijs veel respect en waardering voor heb dan is dat mijn moeder. Een zeer sterke en lieve vrouw die er altijd voor je is. Verder ben ik een no nonsense persoon, een van geen woorden maar daden: Feyenoord. Daar ben ik dus groot fan van.

Scroll naar boven