Belasting betalen, er is veel over te doen de laatste weken! Wij zijn daar ook aanbeland.

We begonnen met de vraag: Waar doe jij het allemaal voor? Inmiddels hebben we 4 van de 5 stappen gezet die ons helpen een doel te bepalen en te realiseren. Er is nu nog één belangrijke stap te gaan:

 

Stap 5: Fiscale Optimalisatie

We kennen allemaal het ontwijken van belasting van grote bedrijven als Google, Specsavers en Facebook. We kennen ook het ontwijken in het klein. Tanken in Duitsland is immers lekker goedkoop.

Er zijn ook ondernemers die nog een stap verder gaan. Bewust frauderen. Of onbewust geen belasting betalen terwijl dat wel moet. Vaak moet je dan achteraf alsnog bijbetalen. Met een boete en een (hoge) belastingrente.

En dan kennen we nog verschillende belastingtarieven, belastingboxen, privé vs de BV… En overal variëren de tarieven. Als we dan van ons eigen verdiende geld wat aan onze kinderen willen geven zijn ook daar belastingregels aan verbonden.

Voordat je echte netto euro’s in privé hebt… Dat is een complex vraagstuk! En ja, je kunt vaak geld besparen als je bewust gebruik maakt van de fiscale regels die we in Nederland hebben.

 

Hoe doe je dat dan?

 

Zorg voor juiste belastingafdrachten en belastingspreiding:

  • Bekijk jaarlijks of jouw BTW administratie voldoet aan de wettelijke voorwaarden, of je de juiste percentages gebruikt en of de toepassing van privégebruik correct gaat;
  • Zorg voor een professionele loonadministratie die ALLE betalingen, in welke vorm dan ook, aan personeel bevat;
  • Bekijk jaarlijks of je fiscale investeringsregelingen optimaal gebruikt;
  • Spreid jouw inkomen fiscaal over de jaren uit en pas dit in, in jouw persoonlijke lange termijnplannen;
  • Bewaar jouw vermogen op die plaats waar de belastingdruk zo laag mogelijk is;
  • Kijk tijdig naar een optimale overdracht van vermogen naar de volgende generatie;
  • Leg je wensen vast in een eigentijds (levens) testament. Dat draagt bij aan de voortgang van jouw onderneming en het realiseren van jouw doelen. Ook als je dat zelf (tijdelijk) niet kunt. Bovendien kan dit de belastingdruk van je nabestaanden verlagen. Een leuke laatste geste J.

 

5 stappen, 5 fases, 1 doel. Jóuw doel als ondernemer.

Dat vraagt om een structurele aanpak. Wij helpen je daar graag bij. Dat is ons vak. Daarmee helpen wij ondernemers succesvol te ondernemen. Daarmee krijg jij grip op jouw succes. En je weet het inmiddels vast wel. Het eerste gesprek hierover is nog steeds gratis.

 

Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak

Scroll naar boven