Rob Timans is Accountant en Relatiebeheerder bij RBZ, een all-round accountant met fiscale kennis. Hij zorgt ervoor dat je grip op de cijfers houdt. Klinkt goed. Maar we willen Rob wel even echt leren kennen natuurlijk. Tijd voor een interview!


Hoe ben je bij RBZ terecht gekomen en wat is nu je functie?
Na drie mooie jaren bij Renate Paans Accountancy was ik toe aan een nieuwe uitdaging bij een iets groter kantoor. Via via ben ik terecht gekomen bij de RBZ Groep. Mijn functie is die van accountant/relatiebeheerder met fiscale kennis.

Voor welk type klanten werk je?
Als accountant/relatiebeheerder werk ik voor alle klanten in het MKB, van de kapper op de hoek tot horeca en zelfs de chemische industrie. Je kunt de branche niet bedenken of RBZ heeft de klanten in huis. Dit maakt mijn werk erg leuk en afwisselend.

Wat is je specialiteit, waar ben je volgens je collega’s en je klanten goed in?
Ik ben gedreven en pak alles aan. Hierdoor heb ik de afgelopen jaren veel geleerd in het accountantsvak. Ik heb een nuchtere kijk op cijfers en kijk met een fiscale blik naar een onderneming: waar valt voor de ondernemer fiscaal extra winst te behalen? Daarnaast werk ik graag efficiënt en oplossingsgericht.

Hoe begin jij je werkdag?
Ik begin mijn dag rond half zeven, na het ontbijt loop ik een rondje door de natuur van Noordbroek en stap ik op de trein in Zuidbroek. Na een ontspannen half uurtje sta ik op het station van Groningen. Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen naar kantoor. Daar ben ik rond 8 uur aanwezig en begin ik met een kopje koffie mijn mail door te lezen. Daarna plan ik mijn werkzaamheden voor die dag en ga ik aan de slag. Rond kwart voor vijf ga ik weer huiswaarts.

Waar mag je Rob altijd voor storen?
Op kantoor mogen klanten en collega’s me altijd storen met belangrijke vraagstukken. Oplossingsgericht denken en snel schakelen is een van de leukste dingen in mijn vakgebied. Daarnaast mag mijn dochter Sophie en binnenkort mijn zoon mij altijd storen, dag en nacht sta ik voor ze klaar. En verder: ik ben altijd te porren om te gaan kijken naar veldrijden!

Wie is je grote voorbeeld?
Dit is een leuke vraag, wie zijn mijn helden. Van kleins af aan ben ik in 94/95 voetbal gaan volgen in de voor mij ‘gouden Ajax tijd’. Frank de Boer was in die tijd een van mijn helden door zijn spel inzicht en mooie trap. Nu volg ik steeds minder voetbal, maar steeds meer wielrennen en veldrijden. Ik kijk graag naar de renner Mathieu van der Poel (jongste wereldkampioen ooit) en Nibali/Contador vanwege hun aanvallende rijstijl.

Scroll naar boven