Even voorstellen: Sigward Feenstra! Nog maar een paar maanden bij RBZ aan de slag: als assistent Accountant. Hoog tijd dus voor een interview, zodat je kennis met hem kunt maken!

Hoe ben je bij RBZ terecht gekomen en wat is nu je functie?
Ik werk nog maar kort bij RBZ, via een wervingsbureau ben ik hier geïntroduceerd en het sprak me meteen aan. Er hangt een fijne sfeer hier op kantoor, ik voelde me direct onderdeel van het team. Voordat ik bij RBZ kwam heb ik gewerkt bij Accountantskantoor Epema in Leeuwarden en D&U Groep in Groningen.  Mijn functie is assistent accountant en ik hou mij vooral bezig met het samenstellen van jaarrekeningen.

Voor welk type klanten werk je?
Ik werk voor heel veel verschillende soorten MKB klanten, van een kleine eenmanszaak tot een grotere structuurvennootschap en in diverse branches. Per type klant wordt een andere werkwijze gevraagd om de klant te bedienen. Die afwisseling bij RBZ bevalt me prima.

Wat is je specialiteit, waar ben je goed in? 
Flexibiliteit is een van mijn sterke punten, ik kan snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden en klanten. En wat voor situatie ik ook tegenkom, ik blijf altijd rustig. Hierdoor hou ik overzicht en laat ik mij niet snel van de wijs brengen.

Hoe begin jij je werkdag? En hoe ziet die er verder uit?
Meestal start mijn werkdag rustig op mijn werkplek. Ik begin alle ingekomen stukken en e-mails door te nemen met een kop koffie. Hierna probeer ik mijn werkzaamheden zo in te delen dat alles op tijd af is, maar ook altijd tijd en ruimte heb voor een vraag van mijn klanten. Dat vind ik erg belangrijk.

Waar mag je Sigward altijd voor storen?
Je mag mij altijd storen voor een vraag, iets interessants/nieuws of iets waarvan ik kan leren. Privé mag je me altijd storen om samen een biertje te drinken of een goede actiefilm in de bioscoop te kijken.

Wie is je grote voorbeeld?
Valentino Rossi. Niet zo zeer vanwege zijn rijkwaliteiten op de motor, maar juist zijn houding naast de motor tijdens een raceweekend. Hij is bereid om even tijd maken voor iedereen die dat vraagt en blijft daarbij altijd oprecht en vriendelijk. Dit vereist naast discipline ook veel geduld. Daar probeer ik mij wel aan te spiegelen.

Scroll naar boven